top of page
Keresés
  • Szerző képeDexter Kft.

Több mint 1.3 millió tesztkitöltés: a vizsgatechnológia jól vizsgázott

Új használati rekordokat döntöttek az egyetemisták és oktatók a magyar fejlesztésű CooSpace e-learning infrastruktúráján. Ebben a tanévben több, mint 1,3 millió tesztkitöltés történt, melyből csak ebben a félévben közel 850 ezer. Egy-egy intézményben egyszerre gyakran 2-3 ezer, néha közel 5000 hallgató és oktató használta a rendszert. Mutatjuk a legérdekesebb számokat!


Büszkék vagyunk arra, hogy az egyik CooSpace-t használó felsőoktatási intézményben, egy csendes májusi délutánon 2,5 óra alatt több mint 7100 tesztkitöltés történt, és volt olyan pillanat, amikor 922-en töltöttek ki tesztet egyidőben. Eközben természetesen sok ezren használták a rendszert más feladatokra. Örömmel tölt el minket, hogy az extrém terhelésből felhasználóink semmit sem éreztek. Hosszú évek rendszerfejlesztési tapasztalata és a megfelelő hardverinfrastruktúra olyan szolgáltatást jelent, ami biztos háttértámogatást ad a sikeres tanuláshoz és oktatáshoz.


Nézzük a vizsgaidőszak eddigi legérdekesebb számait!


A CooSpace rendszerbe több mint 17 millió belépés történt a 2019/20 tanévben május 31-ig. A diagram a belépések számát mutatja havonta.


A CooSpace rendszerekben a több mint 2,7 millió rendelkezésre álló tesztkérdés, több mint 620 000-el bővült 2020.03.15 és 2020.05.31 között.



A CooSpace rendszerekben 2019/20 tanévben, május 31-ig összesen 1 371 295 tesztet töltöttek ki. A diagram a havi kitöltésszámokat mutatja.



A felhasználók a 2019/20 tanévben összesen 7 511 575 órát töltöttek a CooSpace rendszerben. A diagram a rendszerben töltött órákat mutatja havonta.




ESZKÖZÖK: Mobil vs PC 2020-ban


A járvány előtti időszakban a belépések szűk többsége mobiltelefonról történt. A belépések 53% mobil eszközről történt az I. félévben, míg a II. félévben a felhasználók 42%-a lépett be mobil eszközről és 58%-a lépet be PC vagy Mac számítógépről. A változás oka lehet a kijárási korlátozások hatása, illetve a jelentősen megnövekedett oktatói aktivitások.


Összegzésképp megállapíthatjuk, hogy a járványhelyzettel megnehezített szorgalmi és vizsgaidőszakban sokszorosára - egyes esetekben húszszorosára - nőttek a használati mutatószámok. Az oktatás elektronikus háttere kritikus infrastruktúrává, ezzel együtt hasznos támogatóvá vált bármilyen oktatási tevékenység számára.

394 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page