Keresés
  • Dexter Kft.

Hogyan távoktassunk a COVID-19 idején?

A Koronavírus új kihívásokat jelent a felsőoktatás számára. Az órák azonban nem maradhatnak el. A következő postban a CooSpaceben elérhető azon eszközöket mutatjuk be, melyekkel egy válsághelyzetben is hatékonyan folytatható az oktatás.


1. Videochat - személyes kommunikációs eszköz

A CooSpace felhasználói szabadon (kurzusoktól függetlenül) kezdeményezhetnek video beszélgetést egymással. A videohívás gombot minden felhasználó profilján találhatjuk meg. További információ itt található.

Videochat a CooSpace-ben

2. Online fogadóóra - szervezett konzultációs eszköz

Lehetőség van online fogadóórákat szervezni. Az oktató meghirdeti a fogadóórát, megadva annak időpontját, időtartamát és a lehetséges jelentkezők számát. A hallgatók jelentkeznek, és a jelentkezésük sorrendjében tudnak videochaten konzultálni az oktatóval.


3. Online szeminárium - Csoportok számára virtuális terem

Az oktató a jelenléti alkalom meghirdetésekor - amennyiben a BBB integráció aktív - egyszerűen megadja, hogy az alkalom online legyen. Az adott időpontban a szeminárium résztvevői és az oktató egy közös felületen láthatják és hallják egymást, közösen eszközöket használhatnak, közösen jegyzeteket, rajzokat készíthetne, szavazásokat bonyolíthatnak. Az résztvevők online jelenléte rögzítésre kerül.


4. Hangosított diasor a CooSpace-ben

Kedvelt lehetőség, hogy a színtérben elhelyezett mappában könnyen létrehozható elektronikus tananyag. A szöveges, képes tartalom mellett lehetőség van ellenőrző kérdések, vagy multimédiás elemeket beillesztésére is. Alkalmas a PowerPoint prezentációk importálására, másolásvédett közzétételére. A tananyag ellátható hangzó narrációval is.


5. Elektronikus vizsgáztatás

A tudásfelmérés, vizsgáztatás egyszerű, gyors, biztonságos módja, azonnali értékeléssel és támogató funkciókkal (jelszavas védelem, statisztika, visszanézés stb.), öbb mint 10 féle kérdéstípussal.


6. Rögzített előadások közzététele video streamben

A CooSpace a feltöltött videókat konvertálja, és videó-streamként teszi elérhetővé. Az oktató által - akár mobiltelefonon - rögzített előadás felkerülhet a rendszerbe, és onnan – annak letöltése nélkül – tetszőleges időpontban megtekinthető.

Videostream a CooSpace-ben

A tartalom – mivel nem töltődik le a kliensekre - nem kerül külső kézbe, csak azok számára lesz elérhető, akik az adott színtérben résztvevők. Így alkalmas érzékeny tartalmak, vagy alkalmi jelleggel létrehozott felvételek szabályozott bemutatására.


Összegzés

A felsorolt lehetőségekkel teljesen egészében biztosítható a fizikai jelenlét nélküli oktatás. A gazdag eszközportfólió segít a diákok motivációjának fenntartásában, akkor is mikor a közvetlen találkozásra éppen nincs lehetőség. Amennyiben további konzultációra van szükség forduljanak hozzánk bizalommal a support@coospace.hu címen!


0 megtekintés

Minden oldalon megjelenő adatot és képet a szerzői jog védi. Ezek bármilyen további felhasználása, tükrözése tilos. Esetleges visszaélés büntethető. Minden jog – fordításokra is – fenntartva.

© 2020 DEXTER

7622 Pécs, Vargha Damján u. 4.

Telefon: +36 72 514 660

1095 Budapest, Ipar utca 5. V. em.

Telefon/Fax: +36 1 203 3165

 

E-mail: info@dexter.hu